Zuidbroek, Spoorstraat

Nieuw centrumplein geschikt voor markt

De feiten
locatie: Zeewolde, Spoorstraat
functie: Markt
realisatie: 2012
opdrachtgever: Aannemersbedrijf Koen Meijer BV
toegepast: Markt

Zuidbroek is een dorp met een kleine 4.000 inwoners gelegen in Oost Groningen. De gemeente Menterwolde streeft er naar om het dorp een volwaardig centrum te geven waarmee de leefbaarheid wordt geborgd.

De realisatie van een nieuwe supermarkt en woningbouw zijn onderdeel van het plan. Met het slopen van een pand is er tussen de jachthaven en de nieuwe supermarkt een nieuw centrumplein ontstaan. Op dit nieuwe plein wil men ook een weekmarkt organiseren. Dit versterkt de bedrijvigheid van het centrum.

Na een uitgebreide marktoriëntatie heeft de gemeente besloten PUTkasten model Markt toe te passen. Doordat deze rechtstreeks op het elektriciteitsnet van Enexis mogen worden aangesloten worden bovengrondse voedingskasten vermeden. De ondergrondse kasten beschikken over het unieke twee dekselsysteem waarmee er een scheiding is tussen gebruikers en beheer.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht