Zeewolde, Raadhuisplein

Plein wordt verblijfsruimte

De feiten
locatie: Zeewolde, Raadhuisplein
functie: Evenementenplein
realisatie: 2014
opdrachtgever: Gemeente Zeewolde
toegepast: Evenement

Zeewolde is één van de jongste dorpen in Nederland. In 1984 vestigden de eerste bewoners zich in deze nieuwe plaats in de Flevopolder. De gemeente is er sindsdien in geslaagd het dorp ruim van opzet te houden.

Aanloophaven
Midden in het dorp is de Aanloophaven. Dit is de passantenhaven van Zeewolde. Er zijn ook sanitaire voorzieningen. Ideaal voor recreanten en toeristen die het dorp willen bezoeken.

Onlangs heeft de gemeente opdracht gegeven om de haven aantrekkelijker te maken voor gezinnen. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen zoals het aanbrengen van meer groen, het bouwen van een uitkijktoren en een waterspeeltoestel voor kinderen. Ook gaat er een pontje varen zodat men straks een rondje kan wandelen.

Raadhuisplein
Het naastgelegen Raadhuisplein vormt de verbinding tussen de haven en het gemeentehuis. Ook het plein is onder handen genomen. De bestrating is vervangen. Bij de nieuwe inrichting is er meer ruimte voor groen. Met een horeca ondernemer is afgesproken dat een deel van het plein gebruikt mag worden als gezellig terras. Hiermee is het voorheen kale plein een verblijfsruimte geworden.

Evenementen
Het nieuwe plein is tevens aangewezen als evenementenlocatie. Met het organiseren van diverse evenementen wil de gemeente de aantrekkelijkheid van het dorp vergroten. Voor de evenementen zijn vaste energievoorzieningen aangelegd.

De energievoorzieningen zijn ondergebracht in een PUTkast model Evenement. Het plein beschikt nu over een ruim assortiment van verschillende contactdozen. Er is voor vrijwel elk type evenement een passende aansluiting. Deze obstakelvrije voorzieningen zijn turn-key gerealiseerd en rechtstreeks aangesloten op het net van Liander.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht