Wolvega, Horecaplein

Energie voor horecaterassen

De feiten
locatie: Wolvega, Horecaplein
functie: Energie voor horecaterassen
realisatie: 2012
opdrachtgever: Lolkema BV
toegepast: Contactdoos

Het centrum van het Friese Wolvega werd doorkruist door de oude doorgaande wegen, de Heerenveenseweg en de Steenwijkerweg. Door de aanleg van goede alternatieve verkeersontsluitingen waren deze doorgaande verbindingen overbodig geworden. Hiermee is een oude wens werkelijkheid worden: een betere invulling dat past met het gebruik van het dorpscentrum. Meer verblijfsruimtes en minder verkeer.

Tijdens de herprofilering van de Heerenveenseweg is een deel van de weg getransformeerd naar een horecaplein dat alleen toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. Het plein is gelegen aan de centrale winkelstraat en vormt een fraaie uitbreiding van het centrum.

Aan het nieuwe plein zijn al diverse horecagelegenheden gevestigd. Deze hebben van de gemeente toestemming gekregen om het plein in te richten met gezellige terrassen. Voor deze terrassen zijn obstakelvrije elektrische contactdozen aangebracht waardoor men zonder hinderlijke lange verlengsnoeren kan beschikken over energie.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht