Wijhe, Park Wijhezicht

Multifunctioneel parkeerterrein

De feiten
locatie: Wijhe, Park Wijhezicht
functie: Markt en parkeerterrein
realisatie: 2012
opdrachtgever: Gemeente Olst-Wijhe, Klink-Nijland en Abbink Groep
recensie: De gemeente Olst-Wijhe over dit project
toegepast: Contactdoos, Markt, Watertap

Aan de noordzijde van het Overijsselse Wijhe wordt het project Park Wijhezicht uitgevoerd. De bedoeling van dit project is de versterking en modernisering van het gebied rondom het plein aan de Oranjelaan, het park en de realisatie van diverse woningen en appartementen. De eerste fase van dit project betrof de herinrichting van het plein.

Vlak plein
Het nieuwe ontwerp van het plein is uitgegaan van een vlakke vloer afwerking. De functie is weergegeven door het gebruik van verschillende verhardingsmaterialen. Zo zijn de rijbanen aangegeven met licht rode klinkers, de parkeervakken met donker materiaal en de voetpaden met gele stenen. Dit alles is met banden van grijs natuursteen gescheiden.

Multifunctioneel gebruik
Door deze aanpak is een vlak plein ontstaan dat ook geschikt is gemaakt voor de wekelijkse markt en diverse evenementen. Voor een dergelijk multifunctioneel gebruik van het plein is een obstakelvrije aanpak een vereiste. Het is een logische keuze dat er is gekozen voor ondergrondse installatiekasten.

Obstakelvrije kasten
Na een gedegen marktonderzoek is er gekozen voor PUTkast. Mede door de grote verscheidenheid aan verschillende type modellen, waardoor een optimaal maatwerk mogelijk was. Daarnaast heeft het projectteam gekozen voor de duurzame en kwalitatief hoogwaardige aanpak. Hierdoor kan iedereen de komende decennia zorgeloos gebruik maken van een fraai plein.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht