Wierden, Binnenhof

Nieuw centrumplein met winkelcentrum en markt

De feiten
locatie: Wierden, Binnenhof
functie: Markt
realisatie: 2004
opdrachtgever: Gemeente Wierden en Enexis
toegepast: Markt

Het centrum van het Overijsselse dorp Wierden is de afgelopen jaren flink onder handen genomen. Op 26 mei 2006 is het Binnenhof officieel geopend. Hiermee is ingrijpend project afgerond. De gemeenteraad van Wierden heeft eind vorige eeuw de visie voor het centrum van het dorp vastgesteld. De visie was om van Wierden een kwalitatief hoogwaardig winkelcen­trum met woonfunctie te maken. Een centrum met meer allure voor eigen inwoners en bezoekers.

Een belangrijk onderdeel van dit plan is project Binnenhof: de bouw van diverse appartementen, winkels en een marktterrein direct tegen het historische centrum. Onder de appartementen is een parkeergarage aangelegd waardoor de parkeerdruk in de openbare ruimte is verminderd.

Elke dinsdag wordt er op het binnenhof een warenmarkt gehouden die bestaat uit circa 30 kramen. Bij een kwalitatieve hoogwaardige invulling van de openbare ruimte horen obstakelvrije PUTkasten die robuust en exploitatie arm zijn. Door het toepassen van vier PUTkasten beschikt de markt over voldoende elektra aansluitingen.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht