Venray, Schouwburg- en Henseniusplein

Markt zonder obstakels

De feiten
locatie: Venray, Schouwburg- en Henseniusplein
functie: Markt
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Venray
toegepast: Contactdoos, Markt, Watertap

Het noord Limburgse Venray is druk bezig met een gehele revitalisering van het oude centrum. Meerdere winkelstraten en het centrumplein de Grote Markt zijn al onder handen genomen. Onlangs zijn het Henseniusplein en het Schouwburgplein opgeleverd en feestelijk geopend.

Het Henseniusplein heeft een nostalgische uitstraling gekregen. Het plein wordt omzoomd met bomen en heeft nu een beeld van de geleerde Hensenius. Het Schouwburgplein heeft een moderne uitstraling. Hierbij vormen de moderne lichtmasten ware blikvangers. De nieuwe fontein vormt een fraaie waterpartij op het plein.

De pleinen worden multifunctioneel gebruikt. Zo worden er diverse evenementen gehouden als de ijsbaan en staat er elke week de grote warenmarkt. Met het ontwerp en inrichting van beide pleinen is hiermee rekening gehouden.

De obstakels zoals de bomen en lichtmasten bevinden zich aan de buitenzijden van de pleinen. De fontein is geïntegreerd in het straatwerk uitgevoerd. Dit geldt ook voor de elektriciteits- en watervoorzieningen. Deze zijn ondergebracht in diverse PUTkasten waarmee er zonder hinder op elke gewenste plek energie en water beschikbaar is.

Venray Beste Openbare Ruimte 2012
Op 12-12-12 is de binnenstad van Venray verkozen tot beste openbare ruimte van Nederland. De toepassing van hoogwaardige materialen dragen bij aan kwaliteit en samenhang.
Lees alles over deze erkenning

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht