Venray, Grote Markt

Nostalgisch karakter voor multifunctioneel plein

De feiten
locatie: Venray, Grote Markt
functie: Evenementenvoorziening
realisatie: 2009
opdrachtgever: Gemeente Venray
toegepast: Contactdoos, Evenement, Waterkraan

Het noord Limburgse Venray is druk bezig met een gehele revitalisering van haar oude centrum. De Grote Markt was hierbij het eerste plein wat hierbij onder handen is genomen. De oude maaiveld afwerking is vervangen voor een nieuwe bestrating. Bij het ontwerp is het nostalgisch beeld van ongeveer een eeuw geleden als uitgangspunt genomen.

Dit betekend onder meer dat er op het plein forse bomen op het middenplein en omliggende straatjes zijn herplant. Daarnaast is op het middenplein een replica van de oude waterpomp geplaatst. Net als de rest van het centrum wordt het maaiveld afgewerkt met grijs natuursteen. Om toch een onderscheid te maken met de rest van het centrumgebied is het middenplein afgewerkt met een kleiner formaat steen dat een ruwere uitstraling heeft.

De Grote Markt wordt het gehele jaar door gebruikt voor diverse evenementen. Zo staan er in de zomer periode meerdere terrassen terwijl er in de winterperiode onder meer een levende kerststal staat met een grote kerstboom. Deze invulling van het plein vraagt de nodige installatietechnische voorzieningen.

Na een uitgebreide oriëntatie heeft de gemeente Venray PUTkast BV geselecteerd, dit mede op basis van de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Voor de Grote Markt heeft dit geresulteerd in het toepassen van diverse modellen PUTkasten. Zoals het model Evenement large voor alle basis elektra voorzieningen, enkele modellen Contactdoos voor het elektrisch voeden van de kerstboom, terras en toiletwagen en een model Waterkraan voor wateraansluiting van de toiletwagen. Door het brede scala PUTkasten is ook op deze locatie optimaal maatwerk geleverd.

Venray Beste Openbare Ruimte 2012
Op 12-12-12 is de binnenstad van Venray verkozen tot beste openbare ruimte van Nederland. De toepassing van hoogwaardige materialen dragen bij aan kwaliteit en samenhang.
Lees alles over deze erkenning

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht