Veenendaal, Hoofdstraat en Markt

PUTkasten krijgen tweede leven

De feiten
locatie: Veenendaal, Hoofdstraat en Markt
functie: Markt
realisatie: 2011
opdrachtgever: Gemeente Veenendaal
toegepast: Markt, Contactdoos

Anno 2000 is de markt van Veenendaal voorzien van nieuwe ondergrondse elektrakasten. Deze obstakelvrije PUTkasten (model Markt) voldoen dankzij het unieke twee compartimenten systeem over de vereiste scheiding tussen gebruikers en beheerder.

Recentelijk is de centrale winkelstraat en het marktplein grootschalig heringericht. De herinrichting maakt onderdeel uit van een facelift die het hele centrum van Veenendaal ondergaat. Deze herinrichting was ook de aanleiding om de weekmarkt anders in te delen. De markt is deels van het plein verhuisd naar de winkelstraat. Hierdoor is er een betere interactie tussen de middenstand en de markt.

Door de verhuizing van de markt was er de noodzaak om ook de elektriciteitsvoorzieningen aan te pakken. In een vroegtijdig stadium is PUTkast BV benaderd om actief mee te denken over de meest optimale aanpak. Na inventarisatie bleek dat de oorspronkelijke PUTkasten in goede staat verkeerden en uitstekend hergebruikt konden worden. De kasten hebben een uitgebreide renovatie ondergaan waarna ze weer als nieuw zijn. Hierdoor beschikte de gemeente voor een geringe investering over nieuwe ondergrondse elektrapunten.

Door de andere indeling van de markt was het ook noodzakelijk om extra voedingspunten te creëren. Hiervoor zijn compacte PUTkasten model Contactdoos toegepast. Het gehele project is turn-key door PUTkast BV verzorgd. Hiermee had de gemeente alle verantwoordelijkheden in één hand en beschikte men over de optimale expertise. De markt maakt nu wekelijks met plezier gebruik van de nieuwe voorzieningen.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht