Staphorst, Markt

Obstakelvrij plein door PUTkast met elektravoorzieningen voor markten en evenementen

De feiten
locatie: Staphorst, Markt
functie: Markt
realisatie: 2006
opdrachtgever: Gemeente Staphorst en Oostenberg BV
toegepast: Markt

De woensdag markt van het landelijke Staphorst wordt gehouden op het grote centrumplein Markt. Dit plein is riant van opzet en wordt naast het houden van markten gebruikt voor het organiseren van evenementen. Daarnaast fungeert het plein als parkeerterrein. Aan de rand van het plein staat onder meer het gemeentehuis en een winkelcentrum.

Bij de renovatie van het plein stonden de multifunctionele toepassingen centraal. Dit betekend dat het plein geheel obstakel vrij dient te blijven. Zo is er gekozen voor grote moderne lichtmasten die vanaf de randen van het plein zorgen voor een goede verlichting.

Het is een logische keuze om voor de marktvoorzieningen gebruik te maken van obstakelvrije ondergrondse technisch straatmeubilair. Gekozen is voor het toepassen van acht PUTkasten model Markt large die strategisch verspreid liggen over het plein. Deze uitvoering van de PUTkast is rechtstreeks aangesloten op het netwerk van het energiebedrijf Liander waardoor er het meest optimale exploitatiemodel wordt bewerkstelligd. Doordat PUTkasten beschikken over het unieke luchtbelprincipe zijn dure rioolaansluitingen niet nodig.

Door het toepassen van de PUTkast beschikte men over het unieke twee compartimentensysteem waardoor het de enige ondergrondse kast is voldoet aan alle Nederlandse regelgeving voor markten. Daarnaast is de PUTkast zowel in passieve als actieve toestand altijd obstakelvrij, dit is mogelijk door de slimme kabeluitvoer. Met deze aanpak beschik Staphorst over moderne obstakelvrije voorzieningen met lage exploitatiekosten.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht