Sint-Pieters-Woluwe, Tervurenlaan

Ondergrondse bevelpost voor wegsignalisatie

De feiten
locatie: Brussel, Sint-Pieters-Woluwe
functie: Verkeersregelinstallatie
realisatie: 2006
opdrachtgever: Brussel, Gewest en VS&E
toegepast: Regeltechniek

In opdracht van het Brussels Gewest is door Verkeer Signalisatie & Electronika NV (VS&E) in Sint-Pieters-Woluwe, aan de kruising van de Tervurenlaan, een nieuwe installatie voor wegsignalisatie geplaatst.

Bij een dergelijke installatie hoort een bevelpost die normaliter in een bovengrondse straatkast wordt ondergebracht. Omdat men de bosrijke kruising van de Tervurenlaan met de Tervuursesteenweg esthetisch wil verbeteren paste een voetpadkast niet in dit beeld. Daarom is besloten een ondergrondse PUTkast toe te passen.

In een vroegtijdig stadium is afstemming geweest over het programma van eisen en de gewenste technieken. Dit heeft geleid tot een speciale binnenbehuizing die is afgestemd op de PUTkast en de bevelpost. Met deze ondergrondse aanpak is een obstakelvrije inrichting van het openbaar domein gerealiseerd. Door de robuuste ondergrondse behuizing is de kans op molest en schade fors lager dan bij een bovengrondse voetpadkast.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht