Schoonhoven, Doelenplein

Multifunctioneel parkeerterrein

De feiten
locatie: Schoonhoven, Doelenplein
functie: Markt- en evenementenvoorzieningen
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Schoonhoven en R&B Infrastructuren
toegepast: Evenement

In de monumentale vestingstad Schoonhoven is het Doelenplein opnieuw ingericht. Deze reconstructie was aanleiding om eerst de ondergrondse infrastructuur te moderniseren. Bij de afwerking van het plein is rekening gehouden met de vele bomen. Hier zijn grondverbeteringsmaatregelen doorgevoerd.

Ook is er rekening gehouden met de wekelijkse markt en de jaarlijkse kermis. Omdat het plein op andere dagen fungeert als parkeergebied voor het historische winkelgebied waren obstakels geen optie. De gemeente heeft er voor gekozen om een combinatie te maken van bovengrondse en ondergrondse kasten voor de elektrische voedingen.

Na een kritische marktbeoordeling is gekozen voor het toepassen van diverse PUTkasten model Evenement Compact en enkele STRAATkasten model Meterkast RVS. De PUTkasten zijn obstakelvrij op het plein toegepast en de STRAATkasten aan de rand van het plein. Met deze aanpak beschikt men over moderne voorzieningen in een historisch gebied.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht