Petten, Plein 1945

Vernieuwd hart van Petten klaar voor markten en evenementen

De feiten
locatie: Petten, Plein 1945
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2016
opdrachtgever: Gemeente Schagen
toegepast: Markt, Watermeterput, Waterkraan

Het centrum van de Noord Hollandse kustplaats Petten heeft een ingrijpende renovatie ondergaan. Doel van de gemeente Schagen was om Petten als Badplaats weer op de kaart te zetten.

Dijk wordt duin
Petten is een dorp dat net achter de zeewering ligt. De kustwering bestond uit een dijk die niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. De betrokken overheden hebben de dijk laten verstevigen en vervolgens onder een nieuw duingebied weggewerkt. De afronding van dit project was voor de gemeente Schagen het startsein om Petten te transformeren naar een aantrekkelijke toeristische bestemming.

Aantrekkelijk centrumplein
Plein 1945 vormt het centrum van het dorp. Dit plein stond centraal in de transformatie van het dorp. Het nieuwe plein is voorzien van grijze natuursteen bestrating met in het midden een verharding van basaltblokken die verwijzen naar de kustwering. Om het plein aantrekkelijk te maken is er een podium aangelegd en een fraaie fontein gerealiseerd. Door het plaatsen van diverse bomen en fraaie banken is de verblijfsruimte van het plein bevorderd.

Veel techniek
Met de inrichting van het plein is er ook rekening gehouden met het organiseren van diverse evenementen en markten. In een vroegtijdig stadium is met alle betrokkenen door PUTkast BV een samenhangend plan voor de benodigde installaties uitgewerkt. Zo zijn er op verschillende plekken van het plein voldoende elektrische contactdozen toegepast. Deze zijn net als de benodigde techniek en aansluitingen van netwerkbedrijf Liander obstakelvrij ondergronds aangelegd. Dit geldt ook voor de nodige watervoorzieningen. Vanuit deze installaties wordt ook de fontein voorzien van de benodigde elektriciteit en water. Hiermee worden dubbele periodieke kosten vermeden. Alle installaties zijn in één hand door PUTkast BV turn-key gerealiseerd.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht