Oss, Eikenboomgaard en Heuvel

Vernieuwd winkelcentrum en uitgangsgebied met elektravoorzieningen voor markten, evenementen en regeltechniek voor verkeersinstallatie

De feiten
locatie: Oss, Eikenboomgaard en Heuvel
functie: Energie voor markten en evenementen
realisatie: 2002-2009
opdrachtgever: Gemeente Oss
toegepast: Markt, Evenement, Regeltechniek

In 2002 is begonnen met de herprofilering van het centrum van de Brabantse stad Oss. In drie jaar tijd heeft met het gehele centrumgebied vernieuwd. Waarmee het centrumgebied een frisse moderne uitstraling heeft gekregen. Er is gekozen voor een duurzame kwalitatieve afwerking van het maaiveld. Met als basis rood gebakken klinkermateriaal.

Het centrum gebied is het kloppend hart van de stad Oss. Naast de vele winkels en horeca gelegenheden wordt ook hier wekelijks de warenmarkt gehouden en vele evenementen georganiseerd. Tijdens de herprofilering is er ook veel aandacht geweest voor het noodzakelijke technische voorzieningenniveau. Door diverse PUTkasten modellen Markt en Evenement toe te passen heeft de stad Oss beschikking gekregen over moderne elektriciteitsvoorzieningen. Die door haar slimme techniek rechtstreeks zijn aansloten op het net van Enexis en die bijdraagt tot een lage exploitatiekosten.

Vlak na de oplevering van het centrumgebied is besloten om het gebied automatisch afsluitbaar te maken voor autoverkeer. Dit is gebeurd door middel van een dynamisch verkeerssysteem van Taxameter Centrale. Het is een logisch gevolg dat de besturingsinstallatie in een PUTkast is ondergebracht. Hierdoor is er wederom gekozen een obstakelvrije aanpak.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht