Nijmegen, Radboud Universiteit

Nieuw ruimtelijk Universiteit campus met ondergrondse evenementenvoorzieningen

De feiten
locatie: Nijmegen, Radboud Universiteit
functie: Evenementenvoorziening
realisatie: 2008-2010
opdrachtgever: Vrolijk & Overgaauw BV en Universiteit
toegepast: Evenement

Op het universiteitsterrein van de Radboud Universiteit van Nijmegen is een grootschalige modernisering afgerond. Voor het 85-jarige lustrum zijn het Erasmusplein en Pieter Bondamplein voorzien van een nieuw profiel met straatmeubilair.

Naast de modernisering van de pleinen was het ook belangrijk om de ruimtelijkheid te benadrukken. Dit diende in uiting te komen in de keuzes van materialen en de wijze van verlichting. Zo is er gekozen om grote banken neer te zetten die tijdens de piektijden in de pauzes optimaal benut kunnen worden.

Ook is er rekening gehouden met de diverse festiviteiten die er op de pleinen worden gehouden. Er is gekozen voor vaste elektrische energievoorzieningen waarmee tijdelijke voorzieningen als vervuilende aggregaten tot het verleden horen. Doordat het ruimtelijk effect optimaal benut dient te worden is het een logische keuze dat met gekozen heeft voor het toepassen van ondergrondse kasten.

In nauw overleg tussen de Universiteit en de realisator Vrolijk & Overgaauw BV is besloten om zes PUTkasten in te zetten. Deze kasten staan verspreid over diverse locaties en zijn voorzien van verschillende type aansluitingen zodat vrijwel voor elk evenement een duurzame en obstakelvrije elektrische aansluiting permanent beschikbaar is. Door de slimme kabeluitvoer is het maaiveld altijd obstakelvrij.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht