kWh-Meter

De PUTkast, model kWh-Meter, is in al zijn eenvoud zeer functioneel. De compacte kast maakt het mogelijk een meetinrichting en voeding van het energiebedrijf aan het oog te onttrekken. De ondergrondse kast is vooral geschikt voor objecten die moeten worden voorzien van een elektrische voeding met een kWh-meter van het netwerkbedrijf.

De kast kan volledig in een vlakke bestrating worden geplaatst. Zowel in als uit bedrijf ondervindt niemand hinder van de kWh-Meter. De kast heeft één compartiment en is uitgerust met een gietijzeren deksel. Deze PUTkast maakt gebruik van het unieke luchtbelprincipe. Hierdoor kan de kast een meter onder water worden gezet.

Werking

Voor het openen van de PUTkast model kWh-meter wordt eerst de gietijzeren deksel verwijderd. Dit kan handmatig zonder speciale gereedschappen. Na het verwijderen van de deksel wordt de bovenkant van de luchtklok zichtbaar. Deze is vergrendeld en afgesloten met behulp van een slot.

Na ontgrendeling kan de luchtklok worden verwijderd en het meterbord met kWh-meter en automaten kan via een frame boven het maaiveld worden gebracht. Dit kost nauwelijks enige inspanning. Het bedienen van de kWh-meter komt alleen voor bij het aflezen van de meter en eventuele storingen.

Uitvoeringen

De voeding van het energiebedrijf kan variëren vanaf 230V/6A tot maximaal 400V/80A. Daarnaast zijn er diverse afgaande groepen mogelijk met verschillende vermogens. De deksel is altijd van gietijzer.

Indien er volstaan kan worden met een meterloze netwerkaansluiting zijn er speciale compactere PUTkasten voorhanden. Voor nadere informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Technische data

• Afmeting: l x b x d: ca 500 x 500 x 826 mm
• Deksel uitgevoerd in gietijzer
• Belasting deksel: 12,5 ton volgens norm EN 124-B125
• Geschikt voor voeding energiebedrijf: 400 Volt/3×80 Ampère
• Kast uitgevoerd in roestvaststaal
• Luchtklok afsluitbaar met half europrofielcilinderslot
• Luchtbelprincipe beschermt de apparatuur tegen water
• Voldoet aan elektrische normen EN 60439-1 en NEN 1010
• Voldoet aan Arbo-besluit en norm NEN 3140
• CE-markering

Referenties

Klik op de kaart voor onze project referenties waar de PUTkast kWh-Meter is toegepast.

Levertijd

Het PUTkast model kWh-meter wordt meestal uit voorraad geleverd en klant specifiek ingericht. Indien de kasten op voorraad zijn bedraagt de levertijd circa 5 à 8 werkdagen en anders in overleg.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen dan kan dat via onze contact pagina.

CONTACT