Contactdoos

Met de PUTkast, model Contactdoos, wordt op eenvoudige wijze één of meerdere ondergrondse elektrische contactdozen in de buitenruimte gecreëerd. De PUTkast is ideaal voor locaties waar enkele voedingspunten nodig zijn. Bijvoorbeeld voor markten, evenementen, feestverlichting, oplaadpunten, horeca, terrasverwarming, verkoopkramen, steigers en kerstbomen. De Contactdoos moet worden gevoed vanuit een andere verdeelinrichting, bijvoorbeeld via de PUTkast modellen kWh-meter of Markt.

De kast kan volledig in een vlakke bestrating worden geplaatst. De Contactdoos maakt, net als alle andere PUTkasten, gebruik van het unieke luchtbelprincipe. Hierdoor kan de kast één meter onder water worden gezet.

Werking

Met behulp van een vierhoeksleutel wordt de kast eenvoudig geopend. Bij de basis uitvoeringen (tot en met 32A) kan direct een stekker in de contactdoos worden gebracht. Bij de grotere uitvoeringen dient eerst een aparte luchtklok te worden opgetild.

Na het aanbrengen van de stekker kan de deksel worden gesloten. De deksel valt automatisch op slot waardoor de kast is gesloten en er geen obstakels zijn. De kabel(s) gaan, via een slimme kabelsleuf de kast uit waardoor de kast in actieve en passieve toestand geen object vormt en het maaiveld altijd obstakelvrij is.

Uitvoeringen

De Contactdoos kent verschillende uitvoeringen. Deze zijn afgestemd op de benodigde en typen contactdozen. De kleinste uitvoering is geschikt voor een contactdoos 16A en de grootste voor een 660A contactdoos. Er zijn drie verschillende basis modellen en grotere modellen voor 63A, 125A, 250A, 400 en 660A contactdozen. Onder aan deze pagina is een overzicht beschikbaar van alle basis uitvoeringen.

Het deksel van de basismodellen is standaard van blank RVS en kan desgewenst worden voorzien van elke RAL-kleur (door middel van poeder coating) of een speciale grindlaag. Bij de grotere modellen kan gekozen worden uit massieve of bestraatbare deksels.

Technische data

• Afmetingen (l x b x d):
  Enkel: ca. 350 x 150 x 390 mm
  Dubbel: ca. 350 x 300 x 390 mm
  Trippel: ca. 350 x 450 x 390 mm
  Divers: 63A, 125A, 250A, 400A en 660A
• Maximale belasting deksel: 12,5 ton volgens norm EN 124-B125
• Kast uitgevoerd in roestvaststaal
• Massieve deksel (bij grotere modellen bestraatbaar) 
• Afsluitbaar met vierhoeksleutel
• Grotere modellen deksel voorzien van gasdrukveer
• Luchtbelprincipe beschermt de apparatuur tegen water
• Voldoet aan de elektrische norm NEN 1010
• Voldoet aan Arbo-besluit en norm NEN 3140
• CE-markering

Referenties

Klik op de kaart voor onze project referenties waar de PUTkast Contactdoos is toegepast.

Levertijd

Het PUTkast model Contactdoos wordt meestal uit voorraad geleverd. Indien de kasten op voorraad zijn bedraagt de levertijd circa 2 à 3 werkdagen en anders in overleg.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen dan kan dat via onze contact pagina.

CONTACT