Meppel, Kerkplein

Modernisering voorzieningen op historisch plein

De feiten
locatie: Meppel, Kerkplein
functie: Markt
realisatie: 2014
opdrachtgever: Gemeente Meppel
toegepast: Contactdoos, Markt, Waterkraan

Het Kerkplein in Meppel is het middelpunt van het oude stadscentrum. Het plein is vernoemd naar de Grote Kerk. In 1423 is men begonnen met de bouw hiervan. Rondom het plein zijn er diverse horeca en winkels te vinden.

Markt heeft meer nodig
Al meer dan een eeuw wordt op het Kerkplein in Meppel wekelijks een warenmarkt gehouden. Door de toenemende behoefte aan elektriciteit en water voldeden de huidige voorzieningen niet meer. Voornamelijk door de ondernemers met verse waren en de groei aan elektrische apparatuur was er behoefte aan extra voorzieningen.

Ondergronds valt niet op
De gemeente heeft besloten om de uitbreiding van de voorzieningen ondergronds en obstakelvrij uit te voeren. Ondergrondse kasten vallen niet op en vormen geen hinder. Daarnaast wordt het historische karakter van het plein niet nadelig beïnvloed.

Diverse uitvoeringen biedt maatwerk
Met het toepassen van verschillende soorten PUTkasten is optimaal maatwerk geboden. Zo zijn onder meer PUTkasten model Markt, Contactdoos en Waterkraan op verschillende plekken toegepast. Met de extra PUTkasten is er ruimte voor een verdere modernisering van de markt.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht