Maastricht, Vrijthof

Duurzame energie voor evenementen

De feiten
locatie: Maastricht, Vrijthof
functie: Energievoorziening
realisatie: 2018
opdrachtgever: Spie
toegepast: Contactdoos

Het Vrijthof is één van de belangrijkste pleinen van de Maastrichtse stad. Het Vrijthof is een autoluw plein met vele historische gebouwen zoals de Sint-Janskerk, de Hoofdwacht en het Spaans Gouvernement. Daarnaast is het plein bekend om zijn vele cafés en restaurants.

Op het Vrijthof worden verscheidene bekende evenementen gehouden. Zoals de Maastrichtse kermis, Winterland, de opening van het carnaval seizoen en André Rieu houdt er jaarlijks grootschalige concerten.

Deze evenementen hebben veel elektrische energie nodig. De vorige voorzieningen voldeden niet meer. Naast de ingang van de parkeergarage is door Spie in nauwe samenwerking met Enexis een uniek ondergrondse transformatorruimte gerealiseerd.

Het beschikbare vermogen wordt via verschillende kabels naar zes ondergrondse PUTkasten model Contactdoos PowerLock gebracht. Deze zes PUTkasten staan rondom het plein zodat op elke plek wel een voedingspunt aanwezig is. Per obstakelvrije PUTkast kast een 400A aansluiting beschikbaar.

Met deze aanpak kunnen alle evenementen komende decennia op een duurzame milieu verantwoorde worden voorzien van elektriciteit en worden vervuilende dieselaggregaten vermeden.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht