Rubuust

Om de kasten duurzaam goed te laten functioneren in de openbare ruimte is een robuust ontwerp noodzakelijk. Zo zijn vrijwel alle onderdelen gefabriceerd van roestvaststaal (RVS).

Door een zorgvuldig gekozen robuuste constructie biedt de PUTkast voldoende bescherming tegen molest, roest en verkeersinvloeden.

De kasten voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en de Europese verkeersnorm EN124. Voor de deksels heeft u meestal de keuze uit RVS tranenplaat of gietijzeren afwerking. Er zijn ook deksels leverbaar die geschikt zijn voor vrijwel elke vorm van bestrating.

Luchtklok principe

Vrijwel alle PUTkasten maken gebruik van het luchtklokprincipe De luchtklok is een aan vijf zijden hermetisch gesloten bak. In rusttoestand zit de open kant aan de onderzijde zodat bij stijgend water de onderzijde volledig door het water wordt afgesloten.

Hierdoor zal bij een stijging van het water een luchtbel ontstaan in de bak. Deze luchtbel zorgt ervoor dat de apparatuur altijd gevrijwaard is van water. Zelfs bij overstromingen zorgt de luchtbel voor voldoende bescherming.

Door het luchtbelprincipe hebben vrijwel alle type PUTkasten geen rioolaansluiting nodig waardoor extra risico’s en extra infrastructurele kosten worden vermeden.

Obstakelvrij

PUTkasten vormen in actieve en passieve toestand geen obstakel. Zowel in als uit bedrijf komt de kast niet boven het maaiveld uit.
Daarom is de kast nooit een hinderlijk obstakel en blijft het risico van schade, storingen en claims tot een minimum beperkt. Hiermee benut u de openbare ruimte optimaal.
Een bijkomend voordeel is dat PUTkasten geen doelwit vormen voor graffiti en nauwelijks gelegenheid bieden voor het plegen van vandalisme.

Lage exploitatiekosten

Met het toepassen van PUTkasten investeert u in lage exploitatiekosten. Door het duurzame ontwerp van de PUTkasten blijven de onderhoudskosten tot een minimum beperkt.

Verder zijn voor de diverse toepassingsmogelijkheden specifieke PUTkast modellen beschikbaar. Doordat deze verschillende modellen optimaal inspelen op specifieke toepassingen, blijven de kosten voor bediening, gebruik en toezicht minimaal.

U kunt PUTkasten rechtstreeks laten aansluiten op diverse leidingnetten. Het aanleggen van separate netten is hierdoor niet altijd nodig. Door de mogelijkheid om de PUTkasten uit te rusten met een kWh-meter is er maximale vrijheid en keuze in het ontwerp van het netwerk. Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van de meest economische netwerkkosten.


…………..

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen dan kan dat via onze contact pagina.

CONTACT