Harelbeke Markt

Heraanleg marktplein

De feiten
locatie: Harelbeke, Markt
functie: Markten en evenementen
realisatie: 2021
opdrachtgever: NV Aannemingen Penninck
toegepast: Markt

Aan de rand van het marktplein is aan één zijde een imposant vastgoed project gerealiseerd. Er zijn vier bouwblokken gebouwd met op de begane grond ruimte voor winkels en horeca. Er boven drie lagen met riante appartementen. De afronding van dit project was de heraanleg van het marktplein zelf.

Nieuwe inrichting
Het Marktplein biedt ruimte aan de weekmarkt en andere evenementen. Ook mogen er horecaterrassen staan en is er ruimte voor een aantal kort parkeerplaatsen. Het plein is de verbinding tussen de Leie en de Gentsestraat. Deze verbintenis wordt geaccentueerd met lijnen in de verharding. 

Het plein is geheel gelijkvloers uitgevoerd. Door de verschillende kleuren materialen is te herkennen wat de functie is. Alle publieksgebieden is voorzien van grijze natuurstenen verharding en de parkeervakken zijn te herkennen aan de antraciet gekleurde stenen.

Obstakelvrije elektra
Voor de weekmarkt en de diverse evenementen zijn goede stroomvoorzieningen een pré. Er is gekozen om diverse PUTkast model Markt toe te passen. Deze zijn aangebracht op verschillende plekken op het plein. Hiermee worden lange aansluitsnoeren vermeden.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht