Haarlem, Ripperda Kazerne

Riolering en waterhuishouding uitgerust met ondergrondse besturings- en voedingskasten

De feiten
locatie: Haarlem, Ripperda Kazerne
functie: Rioleringsvoorziening
realisatie: 2008-2009
opdrachtgever: Gemeente Haarlem en Grundfos
toegepast: kWh-meter, Regeltechniek

In het noordelijk deel van Haarlem ligt een voormalig historisch militair terrein: De Ripperda Kazerne. Vanaf 1882 zijn hier op een enorm terrein militaire onderdelen gehuisvest geweest. Na de val van het IJzerengordijn heeft Defensie het gebied verlaten en is het complex overgedragen aan de gemeente Haarlem.

De gemeente is samen met een aantal partijen begonnen het complex te ontwikkelen tot woongebied met kleinschalige commerciële ruimtes. Hierbij zijn de meeste oorspronkelijke gebouwen behouden en is er nieuw vastgoed ontwikkeld. Bij realisatie van de woonomgeving staan rust, ruimte, comfort en luxe centraal. De indrukwekkende monumenten en de prachtige nieuwe gebouwen, in combinatie met het vele openbare groen, maken De Ripperda tot een aangename woonomgeving.

Om dit te optimaliseren is het gehele gebied autovrij gemaakt en kunnen de bewoners en bezoekers de auto’s ondergronds stallen. Ook voor het vele groen is ruime aandacht aan het gebied besteed. Zo is er besloten geen onnodige obstakels te creëren. Daarom zijn ook alle besturings- en voedingskasten voor de diverse riool- en watergemalen obstakelvrij gemaakt.

Door de ruime expertise op dit vlak en de eerdere goede referenties binnen de stadsgrenzen van Haarlem is PUTkast BV benaderd om voor dit gehele project de ondergrondse kasten te verzorgen. Dit heeft geleid in ondergrondse besturing van vier verschillende gemalen op het terrein waardoor een bijdrage is geleverd aan het behoud van een uniek gebied.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht