Haacht, Markt

Duurzame energievoorzieningen

De feiten
locatie: Haacht, Markt
functie: Verlichting
realisatie: 2008-2011
opdrachtgever: Gemeente Haacht
toegepast: Contactdoos

Het centrum van het Vlaams-Brabantse Haacht wordt gevormd door het centrale plein naast kenmerkende St.-Remigiuskerk. Op het plein staan diverse bomen die in de winterperiode worden voorzien van feestverlichting.

Veel aanrijdschade
De contactdozen voor de verlichting waren ondergebracht in standaard kunststof voedpadkasten. Deze voedpadkasten worden regelmatig aangereden door auto’s en raken defect. Dit veroorzaakte onveilige veilige situaties in het publieke domein. In eerste instantie is er voor gekozen om de voedpadkasten te beschermen met twee stenen paaltjes naast een kast. Dit leidde tot extra obstakels. Desondanks worden de kasten met paaltjes en al nog steeds aangereden.

Obstakelvrij
Voor de gemeente redenen genoeg om te investeren in duurzame ondergrondse energievoorzieningen. Inmiddels zijn een aantal voedpadkasten vervangen door obstakelvrije PUTkasten. Hiermee behoren de aanrijdschade en onveilige situaties tot het verleden. Daarnaast is het publiek domein ruimer geworden door het wegnemen van obstakels.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht