Enschede, Oude Markt

Oud stadscentrum met nieuwe evenementenvoorzieningen

De feiten
locatie: Enschede, Oude Markt
functie: Evenementenvoorzieningen
realisatie: 2004
opdrachtgever: Gemeente Enschede en Enexis
toegepast: Markt, Evenement

Het historische centrum van Enschede wordt gevormd door de Oude Markt met in het midden de Grote Kerk. Een historisch gebouw die haar oorsprong heeft rond 1200. De huidige Oude Markt is het horeca- en evenementenplein van deze Twentse stad en is de plek om uit te gaan in Enschede.

Op de Oude Markt worden het hele jaar door zeer regelmatig diverse evenementen georganiseerd. Om de milieubelasting door aggregaten te beperken besloot de gemeente over te gaan tot de aanleg van vaste elektriciteitspunten voor de evenementen. Bij een dergelijk oud plein en historische kerk passen daarbij geen bovengrondse kasten.

Na de succesvolle ingebruikname de 29 PUTkasten, een jaar eerder op het H.J. Van Heekplein, was de keuze voor nieuwe PUTkasten gauw gemaakt. Totaal zijn er op diverse locaties op het plein vier PUTkasten toegepast, waardoor er vrijwel voor elk evenement voldoende elektriciteit beschikbaar is.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht