Eindhoven, 18 Septemberplein

Modern winkelplein ook geschikt voor markten

De feiten
locatie: Eindhoven, 18 Septemberplein
functie: Markt
realisatie: 2009
opdrachtgever: Gemeente Eindhoven
toegepast: Markt, Contactdoos

Na een afwezigheid van drie jaar is op 15 december jl. de Eindhovense markt teruggekeerd op het totaal vernieuwde 18 Septemberplein. Dit centrumplein is drie dagen eerder onder grote publieke belangstelling feestelijk in gebruik genomen door de wethouders Mary Fiers en Erik van Merrienboer.

Het geheel opnieuw ingerichte plein, naar het ontwerp van architect Massimiliano Fuksas, is een aansprekend winkelplein met een gratis ondergrondse fietsenstalling. Het plein kenmerkt zich vooral door de ruime moderne opzet waarbij de vormgeving van de fietsenstalling een ware blinkvanger is. De gemeente heeft besloten tot aanleg van deze ondergrondse fietsenstalling om de grote fietsenoverlast in het centrum aan te pakken. Door de ondergrondse aanleg wordt de overlast voor de openbare ruimte geminimaliseerd. De stalling is te betreden met rolbanen en biedt plaats aan circa 1300 (brom)fietsen.

Het plein is meer dan een winkelplein. Het is een bijzondere omgeving door de ruime opzet, luxe bestrating, ingangen van de fietsenkelder, waterfonteinen, bomen, banken, dynamisch lichtspel en de obstakelvrije voorzieningen voor de markt.Door het toepassen van PUTkasten heeft de gemeente samen met netwerkbeheerder Edinet gekozen voor duurzame kwalitatieve elektravoorzieningen voor de markt en evenementen.

De PUTkasten worden rechtstreeks gevoed vanuit het energienet waardoor dure traforuimtes en kabelnetwerken worden vermeden. Door het unieke twee dekselsysteem voldoen de PUTkast aan alle normen zoals de Arbo-wetgeving. Het project is door PUTkast BV kant en klaar bedrijfsvaardig opgeleverd.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht