Diksmuide, Grote Markt

Van parking naar verblijfsruimte

De feiten
locatie: Diksmuide, Grote Markt
functie: Markten en evenementen
realisatie: 2018
opdrachtgever: Van Vooren BVBA
toegepast: Evenement en Markt

De noodzakelijke vernieuwing van het rioolstelsel was voor de Stad Diksmuide aanleiding om het historische centrum te herinrichten. Een belangrijk onderdeel van dit plan was het centrale plein de Grote Markt.

Van parking naar verblijfsruimte
Voor de herinrichting werd de Grote Markt voornamelijk gebruikt als parking. In het nieuwe ontwerp is er slechts zeer beperkt ruimte voor auto’s en is het plein vrijgemaakt voor voetgangers, fietsers, markten en evenementen. Het plein is afgewerkt met diverse soorten natuursteen die de verschillende gebruikszones markeren.

Obstakelvrije stroom
Het plein wordt regelmatig gebruikt voor het organiseren van markten en evenementen. Op diverse plekken zijn ondergrondse PUTkasten aangebracht waardoor er altijd de beschikking is over meerdere contactdozen. Hiermee worden onnodig lange aansluitkabels vermeden. De stroomkasten bieden duurzame groene energie en vervuilende aggregaten behoren tot het verleden. Het natuursteen is in een doorlopend patroon aangebracht op de deksels van de kasten. De PUTkasten vallen nauwelijks op.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht