Den Haag, Lange Voorhout

Lange Voorhout terug in de tijd met ondergrondse elektravoorzieningen voor markten en evenementen

De feiten
locatie: Den Haag, Lange Voorhout
functie: Markt
realisatie: 2008-2009
opdrachtgever: Gemeente Den Haag en Vessies Infra
toegepast: Contactdoos

Met haar vele monumentale panden en eeuwen oude Lindebomenis het Lange Voorhout één van de bekendste en statigste straat van Den Haag. Door het intensieve gebruik was een opknapbeurt geen overbodige luxe.

Begin 2007 heeft de gemeenteraad ingestemd met een herprofilering van het Lange Voorhout. Het Voorhout krijgt weer de oorspronkelijke uitstraling van een (uitloper van het) bos. De wandellaan is verbreed waardoor aan beide kanten een smalle rijbaan over blijft. Hierdoor is het aantal parkeerplekken flink terug gebracht. De wandellaan is net als vroeger uitgevoerd als schelpenpad. Dit is overeenstemming met het nabij gelegen Lange Vijverweg.

Ook is het straatmeubilair aangepakt. Al het meubilair is klassieke stijl uitgevoerd. Dit geldt ook voor de openbare verlichting. Van medio mei tot en september wordt op elke donderdag en zondag de kunst- en antiekmarkt georganiseerd. De bestaande bovengrondse elektriciteitsvoorzieningen zijn verwijderd en vervangen voor diverse obstakelvrije ondergrondse PUTkasten. Hiermee levert de PUTkast een belangrijke bijdrage aan een esthetisch fraaie invulling van de openbare ruimte.

Het korte deel van het Lange Voorhout is in 2008 opgeleverd en het lange deel begin 2009.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht