Den Haag, Binnenhof

Regeringscentrum gaat ondergronds met regeltechniek voor verkeersinstallatie

De feiten
locatie: Den Haag, Binnenhof
functie: Verkeersregelinginstallatie
realisatie: 2006
opdrachtgever: Rijksgebouwendienst en Taxameter Centrale
toegepast: Regeltechniek

Door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen is voor het nationaal regeringscentrum, het Binnenhof in Den Haag, de behoefte ontstaan om de selectieve verkeersafsluiting te moderniseren. Hiervoor is een unieke verkeersinstallatie aangelegd die is uitgerust met de nodige besturingstechnieken.

Bij het eeuwen oude Binnenhof, met haar vele rijksmonumenten, is een esthetisch verantwoorde uitwerking van de openbare ruimte uitermate belangrijk. Daarom is gezocht naar een “zichtvrije” behuizing voor de besturingstechnieken. Daarnaast diende deze behuizing robuust en exploitatievriendelijk te zijn.

Daarom was de ondergrondse PUTkast een logische keuze. Er zijn drie PUTkasten model Regeltechniek toegepast. Naast het behuizen van de uitgebreide besturingstechnieken is er ook hydrolische apparatuur ondergebracht die diverse verkeersapparatuur bedient. Door het toepassen van de PUTkasten is het Binnenhof voorzien van een moderne installatie zonder dat het historische karakter is beïnvloed.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht