Coevorden, Markt

Grootschalige reconstructie centrum

De feiten
locatie: Coevorden, Markt
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2011
opdrachtgever: Gemeente Coevorden
toegepast: Contactdoos, Markt, Waterkraan

Na de realisatie van het nieuwe gemeentehuis van Coevorden heeft het centrum een grootschalige reconstructie ondergaan. Het project is in verschillende fases uitgevoerd.

Ook het centrale plein Markt is onderhanden genomen. Na het opbreken van de verharding is eerst het riool vervangen. Daarna is de nieuwe bestrating aangebracht. Deze bestaat uit paarsbruine klinkers waarin een rand van natuursteen is verwerkt. De straatverlichting is ook vervangen in dezelfde stijl als de rest van het centrum. Aan de randen van het plein zijn nieuwe natuurstenen zitelementen geplaatst. De bomen hebben nieuwe boomroosters gekregen die voorzien zijn van verlichting voor het aanlichten van de bomen. Het beeld van Ganzen Geesje heeft een nieuwe plek gekregen op het plein.

Op de Markt is rekening gehouden met voldoende ruimte voor evenementen, zoals de feesttent en de weekmarkt. Voor het multifunctioneel gebruik van het plein zijn de nodige voorzieningen aangebracht. Voor de energievoorzieningen van de weekmarkt zijn PUTkasten model Markt toegepast. De zwaardere energie aansluitingen die nodig zijn bij evenementen kunnen straks worden aangesloten op PUTkasten model Contactdoos type 63A. Ook zijn er op verschillende plekken PUTkasten model Waterkraan geplaatst om de markt en evenementen te kunnen voorzien van drinkwater.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht