Brugge, Markt

Onzichtbare kasten op middeleeuws plein

De feiten
locatie: Brugge, Markt
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2013
opdrachtgever: Gemeente Brugge
toegepast: Markt, Evenement

De Markt in Brugge is sinds 1200 al een marktplein. Tegenwoordig is het plein het centrum van de historische middeleeuwse stad. Het is een toeristische trekpleister die bezoekers van over de hele wereld aan trekt. Rondom het plein staan veel karakteristieke historische gebouwen van Brugge.

Markt en evenementen
Elke woensdag is er groenten, fruit, bloemen en planten markt op het plein. Daarnaast wordt het plein ook regelmatig gebruik voor het organiseren van diverse evenementen.

Obstakelvrije kasten
Voor de wekelijkse markt en diverse evenementen zijn goede energievoorzieningen noodzakelijk. Dergelijke voorzieningen mogen geen afbreuk doen aan het belangrijke plein. Daarom is het een logische keuze dat de stad gekozen heeft voor obstakelvrije ondergrondse kasten. Er zijn diverse PUTkasten model Evenement en model Markt toegepast. Deze liggen verspreid over het plein zodat lange kabels worden vermeden.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht