Antwerpen, Suikerrui

Authentieke straat met moderne stroomvoorzieningen

De feiten
locatie: Antwerpen, Suikerrui
functie: Evenementen
realisatie: 2012
opdrachtgever: DCA NV
toegepast: PUTkast Contactdoos

De Suikerrui in Antwerpen is één van de belangrijkste straten in het oude centrum van de stad. Het vormt de verbinding van de centrale Grote Markt naar de Schelde. De naam verwijst ook naar de rui die zich onder de straatstenen bevindt. De straat is breed van opzet bevat vele winkels, horeca en het diamantmuseum.

Grote Werken

In 2011 is men begonnen met een grote opknapbeurt. Men heeft alle ondergrondse infrastructuur vernieuwd. Zo is het rioolstelsel vernieuwd en zijn diverse kabels en leidingen gerenoveerd. Aansluitend is begonnen met het opnieuw inrichten van het de straat. Deze is afwerkt met kleine granieten keien die passen in de binnenstad van Antwerpen.

Evenementen

De Suikerrui wordt ook regelmatig gebruikt voor het houden van diverse evenementen, zoals het volksfeest Bollekesfeest. Hiervoor zijn goede energievoorzieningen noodzakelijk. Door de gehele straat zijn tijdens de werken diverse PUTkasten model Contactdoos 63A en 125A aangebracht. Hier kan men gedurende de evenementen eenvoudig werfkasten op aansluiten. Met deze aanpak beschikken de evenementen over duurzame stroomvoorzieningen. Terwijl buiten de evenementen niemand hinder ondervind van de vaste ondergrondse aansluitpunten.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht