Amsterdam, Ganzenhof

Complete stadswijk vernieuwd met elektravoorziening voor markten en evenementen

De feiten
locatie: Amsterdam, Ganzenhof
functie: Markt
realisatie: 2005
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: Markt

Begin jaren zestig is de gemeente Amsterdam begonnen met de bouw van een compleet nieuwe stadswijk: de Bijlmermeer. Dit stadsdeel telt inmiddels meer dan 100.000 inwoners. In de jaren zeventig en tachtig zijn er in dit gebied steeds meer grootstedelijke problemen ontstaan.

Reden genoeg voor stadsdeel Zuidoost een grootschalige vernieuwing van dit deel van de stad in gang te zetten. De flats worden gerenoveerd of vervangen voor laagbouw. Zo ook rondom het plein Ganzenhoef. Omdat de kwaliteit van de openbare ruimte hoogwaardig moet zijn heeft de gemeente net als bij eerdere succesvolle projecten wederom gekozen voor PUTkasten.

PUTkast BV heeft de totale projectrealisatie van de nieuwe markten voor haar rekening. Daarnaast worden ook de voorzieningen op de tijdelijke marktlocaties door PUTkast BV aangelegd en gedemonteerd. Hiermee heeft de gemeente één verantwoordelijke en aanspreekpunt voor al haar marktvoorzieningen.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

.

Terug naar het overzicht