Amsterdam, Elektrisch laden

PUTkast voedt elektrisch rijden

De feiten
locatie: Amsterdam, elektrisch opladen
functie: Elektrisch laden
realisatie: 2009-1011
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam en Ziut
toegepast: kWh-meter

De gemeente Amsterdam heeft op 6 november jl. samen met energiebedrijf Nuon en netwerkbedrijf Alliander het oplaadnetwerk Amsterdam Elektrisch in gebruik genomen. Bij deze oplaadpunten kan iedereen met een elektrische auto, motor of scooter gratis parkeren en laden. De oplaadpunten liggen op strategische locaties in de stad zoals op het Westergasfabriekterrein, de Piet Heinkade en de Amsteldijk. Binnen twee jaar dienen er 200 oplaadpunten in de stad beschikbaar te zijn.

De nieuwe oplaadpunten zijn speciaal ingericht voor auto’s of specifiek voor scooters en motoren. Bij elk oplaadpunt is in elk geval al één vaste gebruiker. Iedereen die in het bezit is van een elektrische auto, motor of scooter kan een pas aanvragen via www.amsterdamelektrisch.nl en gratis van het netwerk gebruik maken. Elektrisch vervoer is goed voor de luchtkwaliteit en het klimaat omdat het lokaal geen schadelijke stoffen uitstoot en door de technologie aanzienlijk zuiniger is, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot.

Naast 100 oplaadpunten op straat komen er ook 100 oplaadpunten bij P+R terreinen, parkeergarages, op autodeelplekken en op kaden voor elektrische vaartuigen. Samen vormen ze een netwerk van 200 oplaadpunten dat in Amsterdam de komende twee jaar wordt uitgerold. Het streven is dat er in 2015 10.000 elektrische voertuigen rondrijden en een dekkend netwerk van oplaadpunten in de stad aanwezig is.

De oplaadpunten bestaan uit een paal die een paslezer met contactdoos bevat. Deze palen zijn niet geschikt voor de noodzakelijke kWh-meter van het energiebedrijf. In opdracht van netwerkbedrijf Alliander verzorgd PUTkast de benodigde kWh-meterkasten. Door deze aanpak worden er geen extra obstakels gecreëerd.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

.

Terug naar het overzicht