Amsterdam, Albert Cuypmarkt

Bekendste markt van Nederland voorzien van nieuwe bestrating met elektra voorzieningen voor markten en evenementen

De feiten
locatie: Amsterdam, Albert Cuypmarkt
functie: Markt
realisatie: 1997
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: Markt

De markt in de Albert Cuypstraat in Amsterdam behoort tot de bekendste, meest bezochte en meest besproken warenmarkt van Nederland. Onlangs vierde de markt haar 100 jarig jubileum.

De markt telt dagelijks zo’n 260 kramen die elke dag worden opgebouwd en afgebroken.De straat is ’s avonds en zondag een gewone openbare weg in de drukke wijk De Pijp. In 1972 zijn de laatste herprofileringwerkzaamheden en halverwege de jaren ’90 blijkt dat een herprofilering van de intensief gebruikte straat geen overbodige luxe is. Omdat de straat multifunctioneel wordt gebruikt is de noodzaak voor zo min mogelijk obstakels logisch.

Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan duurzaamheid en optimale exploitatie. Al snel kwam de gemeente bij PUTkast BV om de ondergrondse PUTkasten model Markt toe te passen. PUTkast BV begeleidde de gehele realisatie van de elektrische voorzieningen.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

.

Terug naar het overzicht