Aarschot, Grote Markt

Van parking naar verblijfsruimte

De feiten
locatie: Aarschot, Grote Markt
functie: Markt en evenement
realisatie: 2011
opdrachtgever: Stad Aalst en Claesen Terreinverlichting
toegepast: Contactdoos, Markt

Het centrum van de Vlaams-Brabantse stad Aarschot wordt gevormd door de Grote Markt. Het plein werd voor de heraanleg voornamelijk gebruikt als parking. Uit onderzoek was gebleken dat de  inwoners meer ruimte wilde.

Vlakke inrichting
Door het parkeervrij maken van het plein is de markt terug gegeven aan de voetgangers. In het nieuwe ontwerp is gekozen voor een gelijkvloerse aanleg waarbij vrijwel alle drempels achterwege zijn gelaten.  Dit heeft de bruikbaarheid van het plein flink verbeterd.  Aan de noordzijde van het plein is er nabij de monumentale boom een groot zitelement aangebracht.

Energie voor evenementen en markt
Het vernieuwde plein vormt een open ruimte waar ook ruimte is voor de wekelijkse markt en evenementen. Voor dit gebruik is ook rekening gehouden met de benodigde energievoorzieningen. Voor de markt zijn een aantal obstakelvrije PUTkasten model Markt aangebracht. Dankzij het unieke twee compartimenten systeem is er een scheiding is aangebracht in verantwoordelijkheden tussen beheer en gebruik. Voor de evenementen is een PUTkast model Contactdoos toegepast die voorzien is van een 250A aansluitpunt. Hiermee is voor elke evenement een riante energievoorziening voor handen.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht