• downloads
 • media
 • service
 • info
 • contact

 • Delft, Burgwal en Brabantse Turfmarkt

  Investeren in kwaliteit en lagere kosten
  DE FEITEN
  Delft, Burgwal en Brabantse Turfmarkt
  Markt
  2017
  Stichting Marktpromotie Delft
  Markt.
  [+]
  Delft, Burg Turfwal 1.JPG
  gezellige Brabantse Turfmarkt
  [+]
  Delft, Burg Turfwal 2.JPG
  Burgwal met PUTkast model Markt
  [+]
  Delft, Burg Turfwal 3.JPG
  geen hinder dankzij PUTkast
  Elke zaterdag wordt in het historische centrum van Delft een gezellige warenmarkt gehouden. Deze staat op de Burgwal en de Brabantse Turfmarkt. Deze markt met zon 50 kramen staat op het middendeel van beide straten wat vroeger de gracht was. Mede door de vele leuke winkels aan weerszijden van de straten is de markt een druk bezochte plek.

  Oude voorzieningen
  De elektriciteit voor de markt werd betrokken uit vijf grotere bovengrondse kasten die midden in de straten stonden. Deze kasten voldeden niet meer. Ze waren onveilig, boden te weinig vermogen en veroorzaakten regelmatig storingen wat leidde tot hoge onvoorziene kosten. Daarnaast waren de kasten een hinderlijk obstakel en deden de kasten afbreuk aan het monumentale karakter van het gebied.

  Nieuwe beleid
  Nadat de Stichting Marktpromotie Delft de exploitatie van de gemeente had overgenomen is direct begonnen met het uitwerken van een plan om de elektriciteitsvoorzieningen te renoveren. PUTkast BV is benaderd om te adviseren voor de meest optimale aanpak. Na een uitgebreide inventarisatie en diverse overleggen zijn er verschillende technische opties uitgewerkt. Hierbij is onder meer gekeken naar de aanlegkosten en de periodieke exploitatielasten.

  Vele voordelen
  Het plan van aanpak heeft er toe geleid dat de bovengrondse kasten vervangen zijn door vier obstakelvrije PUTkasten. Deze kasten bieden voldoende aansluitmogelijkheden voor de marktkooplieden. Doordat de bestrating in de deksels naadloos doorloopt vallen de kasten nauwelijks op en wordt er geen afbreuk gedaan aan het historische karakter van de straat. Dankzij de nieuwe kasten is er een veilige situatie en zijn de exploitatiekosten aanzienlijk gedaald.

  Meer informatie of een vrijblijvende offerte?