• downloads
 • media
 • service
 • info
 • contact

 • Amsterdam, Anton de Komplein

  nieuw stadsplein voor Stadsdeel met elektravoorzieningen voor markten, evenementen en regeltechniek rioolgemaal

  DE FEITEN
  Amsterdam, Anton de Komplein
  Markt
  2006
  Gemeente Amsterdam
  Markt.
  [+]
  Amsterdam A Komplein 1.jpg
  het pleinen het nieuwe stadsdeelkantoor
  [+]
  Amsterdam A Komplein 2.jpg
  geen snoeren in de looppaden
  [+]
  Amsterdam A Komplein 3.jpg
  de sfeervolle en gezellige markt
  Stadsdeel Zuidoost (meer dan 100.000 inwoners) is al enige jaren actief met een zeer grote renovatie van dit deel van Amsterdam. Zo ook rondom het grote winkelcentrum de Amsterdamse Poort. Naast dit winkelcentrum is een nieuw plein in ontwikkeling (het Anton de Komplein) waarnaast het nieuwe Stadsdeelkantoor is gesitueerd en waar een nieuw sportcentrum met zwembad wordt gebouwd.

  Op dit nieuwe plein wordt sinds kort twee dagen per week markt gehouden, die voorheen op het Fazantenhof stond. Net als voor andere markten in Zuidoost heeft het Stadsdeel ook voor deze markt gekozen voor de ondergrondse PUTkasten. Voor deze markt zijn er 17 PUTkasten model Markt toegepast. PUTkast BV verzorgde de totale projectrealisatie. Ook de tijdelijke voorzieningen voor de tijdelijke marktlocatie zijn door PUTkast BV verzorgd.

  Daarnaast is PUTkast BV benaderd door de rioolbeheerder van Amsterdam, Waternet, om de besturingsinstallaties van het rioolgemaal op dit plein ondergronds te behuizen. Hiervoor is een PUTkast model Regeltechniek geleverd en geplaatst. Hiermee heeft de gemeente één verantwoordelijke voor alle ondergrondse behuizingen en een geheel obstakelvrij plein.