• downloads
 • media
 • service
 • info
 • contact

 • Amersfoort, Vathorst  

  Nieuwe woonwijk met eigen centrumplein
  DE FEITEN
  Amersfoort, Vathorst
  Markten en evenementen
  2014
  Gemeente Amersfoort
  Markt.
  [+]
  Amersfoort, Vathorst 1 gezellig centrumplein.JPG
  gezellig centrumplein
  [+]
  Amersfoort, Vathorst 2 obstakelvrije energievoorziening.JPG
  obstakelvrije energievoorziening
  [+]
  Amersfoort, Vathorst 3 PUTkast model Markt.JPG
  PUTkast model Markt
  Ten noorden van de stad Amersfoort wordt de Vinex-locatie Vathorst gerealiseerd. Inmiddels zijn er circa 11.000 woningen gerealiseerd. De wijk heeft een eigen treinstation gekregen en goed busverbindingen. Hiermee is de wijk zowel per auto als openbaar vervoer goed te bereiken.

  Winkelcentrum
  De nieuwe woonwijk heeft een eigen winkelcentrum gekregen. Inmiddels telt het tientallen winkels. Het aanbod is zeer divers. Er is een mix vaan landelijke ketens en kleine zelfstandige ondernemers. Al deze winkels maken het centrum uitermate geschikt voor de dagelijkse boodschappen of om zomaar te shoppen.

  Evenementen
  Om de aantrekkelijkheid nog meer te verbeteren heeft de gemeente besloten om het centrumplein rondom de winkels geschikt te maken voor evenementen en verkoopwagens (standplaatsen). Daarnaast wilt de gemeente wellicht in de toekomst een weekmarkt mogelijk maken.

  Voorzieningen
  Om deze evenementen, standplaatsen en eventuele warenmarkt mogelijk te maken zijn goede elektrische energievoorzieningen een pré. Mede door goede ervaringen elders in Amersfoor is PUTkast BV benaderd om voor deze behoefte de voorzieningen te realiseren. Het is logisch dat op een dergelijke voorziening geen obstakel mag vormen als het niet wordt gebruikt. Daarom is een PUTkast model Markt toegepast die voor alle doeleinden (evenementen, ambulante handel en markt) kan worden ingezet. Hiermee wordt de investering optimaal benut.