• downloads
 • media
 • service
 • info
 • contact

 • Alkmaar, Gedempte Nieuwesloot

  PUTkast geeft drukke straat de ruimte
  DE FEITEN
  Alkmaar, Gedempte Nieuwesloot
  markt en evenementen
  2012
  Gemeente Alkmaar
  Contactdoos, Markt, Regeltechniek.
  [+]
  Alkmaar GN 1.JPG
  sfeervolle populaire markt
  [+]
  Alkmaar GN 2.JPG
  ondergrondse energieverdeler
  [+]
  Alkmaar GN 3.JPG
  scheiding dankzij twee deksels
  De Gedempte Nieuwesloot is één van de centrale winkelstraten in het historische centrum van Alkmaar. Elke zaterdag staat hier een omvangrijke markt van ruim 75 kramen. De markt is populair en trekt veel bezoekers uit de omgeving.

  Aantrekkelijk gebied
  Mede door deze intensieve belasting was de bestrating versleten en aan vervanging toe. Voor de gemeente een mooie gelegenheid om dit grootschalig aan te pakken en een extra kwaliteitsimpuls te geven. “De historische binnenstad is beschermd stadsgezicht en cultuurhistorisch zeer waardevol. Het is onze ambitie om de binnenstad in goede staat te brengen en te houden. (..) De Gedempte Nieuwesloot moet weer een aantrekkelijk gebied worden voor zijn bewoners en de ondernemers” aldus Rian van Dam, wethouder Economische Zaken en Werkgelegenheid.

  Verbetering kwaliteit
  Naast diverse rioleringswerkzaamheden en het vernieuwen van de bestrating was er ook veel aandacht voor de verlichting en het groen. Ter verbetering van de veiligheid is de verlichting geoptimaliseerd middels klassieke lichtmasten en gevelarmaturen. Met het plaatsen van twaalf extra bomen heeft de straat een groener aanblik gekregen.

  Meer ruimte dankzij PUTkasten
  Met de herinrichting is rekening gehouden met de zaterdagmarkt en de kermis. De hinderlijke bestaande bovengrondse voedingskasten zijn vervangen voor obstakelvrije ondergrondse kasten. Met het aanleggen van de nieuwe energievoorzieningen is natuurlijk ook rekening gehouden met alle geldende voorschriften. Zo is door het unieke twee compartimenten systeem scheiding aangebracht tussen beheer en gebruik van de installaties.