• downloads
 • media
 • service
 • info
 • contact

 • Alkmaar, Europaplein

  nieuw winkelcentrum met nieuw marktterrein
  DE FEITEN
  Alkmaar, Europaplein
  Markt
  2009-2010
  Gemeente Alkmaar en Ron Glas Elektrotechniek
  Watermeterput, Markt, Watertap.
  [+]
  Alkmaar 1.jpg
  het nieuwe winkelcentrum
  [+]
  Alkmaar 2.jpg
  multifunctioneel: parkeer-& marktterrein
  [+]
  Alkmaar 3.jpg
  PUTkast model Markt
  In Alkmaar Noord ligt woonwijk de Mare. Deze wijk telt ruim 17.000 inwoners en is gebouwd in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Het winkelcentrum in de Mare vormt het centrum van deze wijk.

  De structuur en leefbaarheid in de wijk de Mare diende te worden verbeterd door een aantal projecten te realiseren. Hieronder ook de nieuwbouw en renovatie van het winkelcentrum aan het Europaplein. Na de realisatie van deze plannen telt deze winkelboulevard ruim 90 verscheidene winkels met een ruim aanbod.

  Naast het winkelcentrum ligt een parkeerterrein dat ruimte beidt aan circa 1.150 gratis parkeerplaatsen. Op iedere woensdag wordt een deel van het parkeerterrein ingericht voor de warenmarkt. Deze bestaat uit ruim 60 kramen die samen een sfeervolle en gezellige markt vormen.

  Met het inrichten van het parkeerterrein is natuurlijk rekening gehouden met de benodigde energievoorzieningen voor de markt. Deze zijn ondergebracht in PUTkasten waardoor er geen obstakels zijn op de markt. De PUTkasten zijn rechtstreeks aangesloten op het netwerk van Liander waardoor een kostbaar voedingsnetwerk en onnodig hoge exploitatiekosten zijn vermeden.