• downloads
 • media
 • service
 • info
 • contact

 • Alblasserdam, Wilgenplein

  Nieuw plein voor winkelcentrum
  DE FEITEN
  Alblasserdam, Wilgenplein
  markt en ambulante handel
  2015
  Gemeente Alblasserdam
  Contactdoos, Markt.
  [+]
  Alblasserdam 1.JPG
  PUTkast in een parkeervak
  [+]
  Alblasserdam 2.JPG
  PUTkast model Markt
  [+]
  Alblasserdam 3.JPG
  PUTkast model Contactdoos
  Het Wilgenplein is onlangs reconstrueert. Het plein was van oorsprong het parkeerterrein van winkelcentrum Makado. Het is nu ook geschikt gemaakt voor andere doeleinden.

  Betere kwaliteit
  De maaiveldafwerking van het plein was aan vernieuwing toe. De beeldkwaliteit was matig en de technische staat onvoldoende. Daarnaast maakte het plein een rommelige uitstraling. Het vernieuwde plein heeft een aanrekkelijke uitstraling gekregen waar meer ruimte is gecreëerd voor groen in de vorm van bomen. Het plein is vlak ingericht en door het toepassen van drie verschillende verhardingsmaterialen wordt de functie van het gebied aangegeven.

  Multifunctioneel gebruik
  Het vernieuwde plein is geschikt gemaakt voor andere gebruiksdoeleinden. Zo is er rekening gehouden met opstelplaatsen voor ambulante handel en is er voldoende ruimte voor de wekelijkse warenmarkt. Voor de ambulante handel en de markt waren er diverse elektrische aansluitpunten noodzakelijk.

  Geen obstakels
  Door alle elektrische voorzieningen, zoals contactdozen en verdeelinrichtingen, ondergronds te maken zijn er geen obstakels waardoor het plein multifunctioneel gebruikt kan worden. Het gehele project is vanaf eerste ontwerp tot met in gebruik name verzorgd door PUTkast BV. Hiermee had de gemeente het hele proces in één hand.